A lakberendezés koronként változik, de vannak örök és megmásíthatatlan törvényei: az otthon legyen pihenésre, kikapcsolódásra és a családi életre kompromisszumok nélkül alkalmas! Minden egyéb az aktuális divattól és a tulajdonos ízlésétől függ! A modern lakberendezés is erről szól, de a mai követelmények figyelembevételével, és a kor formatervezési újdonságainak felhasználásával alkotja újra az otthon fogalmát!

A modern lakberendezési stílus hasonlít a minimálhoz, de sokkal barátságosabb és melegebb hangulatban, ezért manapság ez a legközkedveltebb a lakberendezésben és a belsőépítészetben. A stílusra jellemző a földszínek, a fehér és a foltokban megjelenő élénkebb tónusok használata. A dekoráció hangsúlyos, de természetesen a kevesebb itt is több! A szögletes, éles vonalak, az íves formák és a letisztultság minden modern enteriőrben megjelenik. A tapétákat dekorációs elemként használják a lakberendezők, a teljes szobák tapétázása ritka.

A bútorok is a letisztultabb formákat követik, a kényelem, otthonosság jellemző rájuk. A felületek többnyire magasfényűek, egyszínűek, de a konyhai munkalap szinte mindig valamilyen természetes anyag, márvány, vagy gránit, bár az utóbbi időben egyre népszerűbbek a melamin konyhapultok is. Az anyagokat gyakorlatilag válogatás nélkül keverhetjük, nem számít, hogy mesterséges, vagy természetes, a lényeg, hogy a kidolgozása tökéletes legyen és megfeleljen a modern lakberendezés kívánalmainak!

A stílus tehát a legelterjedtebb irányvonala a mai lakberendezésnek, de nem véletlenül. Közkedveltsége annak is köszönhető, hogy akár kisebb lakásokban is jól megvalósítható, nem igényli a hatalmas tereket.

Ha Ön is rajongója a modern lakberendezési stílusnak, és szeretné otthonát egy profi csapat segítségével felújíttatni, keresse fel a Yellow Group weboldalát a www.yellowgroup.hu címen, és tájékozódjon a lehetőségekről! Ha kérdése lenne, hívja a +36 70 941 8001-es, vagy a +36 30 931 9832-es telefonszámot, illetve írjon az info@yellowgroup.hu e-mail címre!