A téglából épült házak előnyeit és hátrányait ismerjük: a hagyományos téglafal önmagában nem felel meg a modern kor követelményeinek, mindenképp szükséges a szigetelés, hogy a fűtési költségeket alacsonyan tarthassuk. A tégla mellett szól, hogy már bizonyított, míg a könnyűszerkezetes házakról ez nem mondható el Magyarországon, azonban számos előnyük van, amik miatt érdemes őket is figyelembe venni!

Azonos hőszigetelési képességet véve alapul a könnyűszerkezetes házak falai 50%-kal vékonyabbak, ami azonos alapterület mellett nagyobb lakóteret eredményez. Mivel a hőszigetelés igen hatékony, a fűtési költségek minimalizálhatóak, sőt, megfelelő fűtőrendszer és napelemek használatával gyakorlatilag akár le is nullázhatóak! A gyors építési technológia miatt egy ház 2-3 hónap alatt kulcsrakész, és ugyan teljesen egyedi igények alapján is elkészíthető, rengeteg típusterv gyorsíthatja a folyamatot. Az egészségre is kevésbé ártalmasak, mert a szárazvakolatoknak köszönhetően kevesebb allergén anyag kerül beépítésre. Olyan formák is kialakíthatók a tetőszerkezetnél, amik téglaépületnél nagyon sokba kerülnének. Könnyűszerkezetes házakban akár 25 méteres fesztávú tartókat is lehet készíteni közbenső alátámasztás nélkül is, vagyis hatalmas, összefüggő tereket hozhatunk létre!

Az építés sebességén és a hőszigetelés hatékonyságán kívül azt is hozzá kell tennünk, hogy ugyan nálunk nem igazán jellemző az ilyen típusú környezeti katasztrófa, de a könnyűszerkezetes házak rendkívül földrengésállóak is! A jól karbantartott könnyűszerkezetes házak több, mint 100 éves élettartamig tökéletesen ellátják feladatukat a hőszigetelés és a komfort megtartása mellett!

Ha Ön is építkezésre készül, és fontolóra vette, hogy a könnyűszerkezetes ház mellett teszi le a voksát, mindenképp látogasson el a www.konnyu-szerkezet.hu webcímre, a TAKSONY H-BEK Kft. honlapjára, és tekintse meg a referenciamunkáikat! Kérdés esetén hívja a +36-30-444-1590-es, vagy a 06-1/283-0927-es telefonszámot, esetleg írjon az info@konnyu-szerkezet.hu e-mail címre!