Mindenkinek vannak emlékei a harmonikaajtókról. Nyitáskor csattognak, hangosak, nehezen mozognak, megszorulnak, és szinte lehetetlen őket rendesen becsukni. Általában karcos és matt felületűek, műanyagból készülnek, és szinte mindig narancssárgák, vagy fehérek. Nos, ez volt a harmonikaajtó régen, azonban manapság sokkal minőségibb kidolgozású, csendes és kifejezetten szép darabokat is be lehet szerezni! De miért is válasszuk inkább ezt a hagyományos ajtók helyett?

Amikor ajtót választunk otthonunkba, szeretnénk, hogy ez a választás egy életre szóló, de legalábbis hosszú távú befektetés legyen. Fontos, hogy az ajtó illeszkedjen az életstílusunkhoz, hogy egy jól funkcionáló otthont teremthessünk a segítségével, és hogy esztétikailag is megfeleljen az elvárásainknak, illetve illeszkedjen lakásunk stílusához is. Ha otthonunk kis alapterületű, akkor jól kell gazdálkodnunk a térrel, és minél kevesebbet szabad elpazarolni belőle. Egy normál ajtó használata akár egy négyzetméternyi holtteret is eredményezhet, amit semmilyen módon nem tudunk kihasználni, hiszen az ajtót nyitni és csukni kell. Harmonikaajtóknál ez a holttér majdhogynem nullára csökkenthető a lamellák szélességétől függően!

Sokan azért nem választják a harmonikaajtókat, mert „csúnyák”. A modern harmonikaajtókat viszont már nem rossz minőségű műanyagból gyártják, hanem strapabíró anyagokból, esetenként akár fából is! Elképzeléseinktől függően akár ablakos is lehet, illetve a felületét számtalan féle dekor anyagból választhatjuk ki. A mozgatása könnyű, típustól függően teljesen zajtalan, zárható, sőt, akár kétszárnyú is lehet, ha széles ajtónyílásba szeretnénk beszereltetni!

Felejtse el a régi harmonikaajtókat, és vásároljon otthonába modern, helytakarékos nyílászárókat! Keresse fel a ROLÓ 2000 Kft. weboldalát a www.rolodiszkont.hu címen, tekintse meg a széles kínálatot, kérdés esetén pedig hívja a 06-20-378-8565-ös telefonszámot, vagy írjon az info@rolodiszkont.hu e-mail címre!