Egy esztétikus kert gondozásához hozzátartozik a szakszerűen telepített és karbantartott automata öntözőrendszer. Nem elég megépíteni a kertet, az öntözését is meg kell oldani, és nem mindegy, hogy hogyan. A legjobb az, ha már a kert tervezésekor gondolunk az automata öntözőrendszerre is, de ha kimaradt, akkor sincs baj, ugyanis utólag is telepíthető!

Az automata öntözőrendszer legnagyobb előnye, hogy a locsolást nyugodtan elfelejthetjük, ráadásul mindig ugyanannyi vizet locsol, ugyanabban az időpontban, és egyes típusok esőérzékelővel is el vannak látva, így a megfelelő beállítások mellett megspórolhatunk jelentős mennyiségű vizet, és ezáltal pénzt is. A gyep, illetve az egyéb növények mindig hozzájutnak a megfelelő mennyiségű vízhez, akár nyaralás, akár csak egy késő esti hazaérkezés miatt nem tudnánk meglocsolni a kertünket, tehát az egészséges és zöldellő kertet anélkül élvezhetjük, hogy a locsolásra akár csak egy percnyi időnket is ráfordítanánk.

Az automata öntözőrendszert a talajba telepítik; a szórófejek csak a víznyomás hatására emelkednek ki a talajszint alól, és az öntözés végén visszasüllyednek a földbe, vagyis amikor nem működik, abszolút nem látszik, és nem zavarja a kerti tevékenységeket sem. Működését automatikus rendszer szabályozza, ami tárolja az öntözési időtartamot, az időpontot és a megfelelő vízmennyiséget. További előnye, hogy kútról, vagy esővízgyűjtő ciszternából is üzemeltethető, így jelentős megtakarítás érhető el vele, de ha ez nem megoldható, akkor vízhálózatra is rácsatlakoztathatjuk.

Ha automata öntözőrendszert szeretne telepíttetni a kertjébe, akkor forduljon bizalommal a Megakerthez! Tapasztalatunk a kerttervezésben, kertépítésben és az öntözőrendszerek telepítésében garantálja a kiváló végeredményt! Tekintse meg honlapunkat a www.megakert.hu címen, és ha kérdése lenne, vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeinken: hívjon bennünket a +36-30-662-7527-es telefonszámunkon, vagy írjon üzenetet az info@megakert.hu e-mail címre!