Mindjárt itt az ősz, készüljön fel a fűtési szezonra már most!

Évről-évre egyre hosszabban kitart a jó idő, viszont az őszre jellemző kiszámíthatatlanság sosem változik. Vagyis a nyárias hőmérséklet ellenére elengedhetetlen, hogy a fűtési szezonra időben megtörténjen a felkészülés, ugyanis rendkívül kellemetlen helyzetek adódhatnak a hirtelen érkező rossz idő miatt.

A fűtési szezonra történő felkészülés rendkívül összetett, és ezzel kapcsolatban fontos, hogy az ingatlantulajdonosok előrelátók legyenek, különösen azok, akik régi házban élnek, ugyanis ezekben az épületekben a kémények könnyedén javításra szorulhatnak. Ha elmarad a kémény ellenőrzése, életveszélyes helyzetek merülhetnek fel a téli időszakban. Ennek elkerüléséhez a felkészülés időszakában ellenőriztetni kell a kémény szerkezeti állapotát, és ha szükséges, a kéménybélelésről is gondoskodni, természetesen szakemberek közreműködésével.

A fűtési szezon előtt és alatt a szakértők nem győzik hangsúlyozni a szén-monoxid veszélyét, ezért az ezzel kapcsolatos vizsgálatokat még az új építésű ingatlanokban is le kell folytatni. Ha a felkészülési időszakban megtörtént az ellenőrzés, amennyiben szükséges, gondoljon a szén-monoxid érzékelő beszerzésére is, amit már igencsak kedvező áron lehet megvásárolni. Amennyiben kazánnal fűt, annak kéményének ellenőrzéséről se feledkezzen meg, ugyanis, ha az égéstermék nem tud megfelelően távozni, az szintén életveszélyes állapotokat okoz.

Mindig legyen körültekintő, a rossz idő teljesen váratlanul köszönthet be! Ha a fűtési szezonra történő felkészülés kapcsán kéménybélelésre lenne szüksége, forduljon bizalommal a Kémény Ász szakértő csapatához! A rugalmas, ügyfélközpontú szolgáltatást garantáljuk, a kéménybélelést a legkorszerűbb anyagok felhasználásával végezzük.

Amennyiben további információkat szeretne megtudni, tekintse meg weboldalunkat a www.kemeny-asz.hu címen! A közös felkészüléshez vagy kéménybélelést érintő kérdéseivel bátran vegye fel velünk a kapcsolatot telefonon, a 06-70-452-6771-es számon vagy írjon e-mailt a kemenyvilag.2013@gmail.com címre!

ugrás az oldal tetejére