Amikor fürdőszobát tervezünk, számos szempontot kell végiggondolni: elsősorban azt, hogy kinek készül a fürdőszoba, de figyelembe kell venni a használók igényeit is. Ha ezeket szem előtt tartjuk, akkor a végeredmény egy ideális fürdőszoba lesz mind belsőépítészeti, mind lakberendezési szempontból.

Az első, és legfontosabb szempont az anyagiak kérdése. Ahogy sok más esetben, itt is érvényes, hogy nem szabad rossz minőségű, olcsó anyagokat vásárolni, mert hosszú távon nem éri meg. Érdemes alaposan megfontolni, hogy milyen burkolatot és szanitereket építsünk be a fürdőszobánkba. A burkolatot általában hosszú évekre tervezzük, hiszen ezt nem egyszerű lecserélni, ezért érdemes az egyszerűbb, letisztultabb stílus mellett dönteni. Ha ugyanis így választunk, akkor színes kiegészítőkkel és minimális ráfordítással új stílust adhatunk a fürdőszobánknak időről időre.

Van, aki zuhanyozni szeret, és van, aki inkább kádban szeret fürdeni. Ha nincs elegendő hely mindkét berendezésnek, akkor a kád egyik oldalára érdemes egy paravánt szerelni, így zuhanyzóként is használható. Emellett a kisebb fürdőszobákban rengeteg lakberendezői trükk létezik arra, hogy a rendelkezésre álló helyet a lehető legjobban kihasználjuk, és nagyítsuk a teret. Optikailag előnyös, ha a tükör nem csak a mosdó feletti részen, hanem oldalirányban szélesebben helyezkedik el. A szögletes szekrények teret vesznek el, ezért érdemes lekerekítetteket választani; ez főleg a mosdó esetében lehet lényeges. A falfelületeket is érdemes kihasználni polcok elhelyezésére. További lakberendezési praktika még az is, ha a mosógép és a szárítógép külön helyiségbe kerül, például a konyhai pult alá.

Ha lakberendezés, akkor a dekorációról sem szabad elfeledkezni, például érdemes beszerezni valamilyen dísztárgyat, vagy képet a falra, ami jól bírja a párás környezetet, és ha már pára, mindenképp vásároljunk pár ebbe a helyiségbe ajánlott növényt is! Ha kevés a fény a fürdőszobában, vagy egyáltalán nincs ablak, akkor választhatunk akár műnövényeket is, hiszen manapság már élethű darabokat is találhatunk.

A www.yellowgroup.hu weboldalon megismerheti cégünk, a Yellow Group Interior Design Kft. korábbi munkáit és tevékenységi körét. Ha belsőépítészeti tervezésre és lakberendezésre van szüksége, ránk számíthat! Vegye fel velünk a kapcsolatot a +36-70-941-8001-es és a +36-30-931-9832-es telefonszámok egyikén, vagy az info@yellowgroup.hu e-mail címen!