Ahhoz, hogy a kert mindig csodálatos látvánnyal ajándékozza meg tulajdonosait, elengedhetetlen, hogy megfelelő mennyiségű locsolóvíz álljon rendelkezésre, főként a szárazabb időszakokban. Mivel manapság a hálózati vízfogyasztásért igencsak mélyen kell a pénztárcába nyúlni, az emberek értelemszerűen szeretnének spórolni kiadásaikon, ezért minimalizálják a locsolóvíz mennyiségét, ami nem bizonyul jó döntésnek, hiszen ennek a növények látják kárát. Szerencsére létezik egy költséghatékony megoldás, mégpedig ha kerti szivattyú alkalmazásával, kútból nyerik ki a vizet. Ahhoz, hogy ez a berendezés valóban betölthesse rendeltetésszerű szerepét és mindig megfelelő mennyiségű vízzel szolgáljon a locsoláshoz, bizonyos tényezőkre oda kell figyelni a kerti szivattyú vásárlásakor.

Az áruházak kínálata tele van kerti szivattyúkkal az olcsóbb, egyszerűbb típusoktól az egészen összetett verziókig, így nem csoda, ha a vásárlók a bőség zavarában nem tudnak dönteni. Ilyenkor mindig legyen célirányos és elsődleges szempontként határozza meg a felhasználás módját, vagyis, hogy pontosan mire szeretné használni a berendezést. Ha például csak locsoláshoz használná a kerti szivattyút, megfelelő választásnak fognak bizonyulni az egyszerűbb kerti szivattyúk is, de, ha már automata öntözőrendszert szeretne üzemeltetni, vagy még komplexebb feladatokra használná, nagyobb teljesítményű, összetettebb berendezésre lesz szüksége. Ezután meg kell vizsgálnia a már kiásott kút átmérőjét, típusát. Utóbbi esetében szó lehet fúrt, ásott vagy gyűrűs kútról. Ezen kívül szüksége lesz a kútban található víz paramétereire, vagyis az üzemi és nyugvó vízszintre, illetve azt is mérlegelnie kell, hogy mennyi vizet lehet biztonságosan kinyerni a kútból.

Ha Önnek is kerti szivattyúra van szüksége, és még nem találta meg azt a vállalkozást, ahonnan megvásárolná berendezését, ne kutasson tovább, döntsön az IBO Szivattyú Webáruház termékei mellett! Fedezze fel választékunkat webshopunkban, amit a www.ibo-szivattyu.hu címen érhet el, és rendeljen bátran! Kérdés esetén hívjon bennünket telefonon, a 06-20-395-1670-es számon vagy írjon e-mailt az info@ibo-szivattyu.hu címre!