Miért éri meg fa nyílászárót gyártatni?

Az utóbbi időben szinte lehetetlennek tűnt, hogy nyílászárócsere esetén ne műanyag ablakok kerüljenek beépítésre, de lassan ismét eljön az ideje a fának. Egyre többen rendelik ugyanis a hagyományos anyagból készült darabokat a műanyag helyett, így a fa nyílászárók gyártása ismét fellendülőben van!

A műanyag ablakoknál megismert profil korszerű, és sokat segít a hő- és hangszigetelés tökéletesítésében. A manapság gyártott fa nyílászárók már hasonló kialakítással készülnek, bár a belső cellák nélkül, hiszen a tömör fa kivájása egyrészt szinte lehetetlen lenne, másrészt jelentősen csökkentené az ablakkeret szilárdságát. Hozzá kell tenni, hogy erre nincs is szükség, hiszen a tömör fa ablakkeretnek így is számos olyan tulajdonsága van, ami a műanyagnak sosem lesz: egyrészt festetlen állapotban páratlanul szép, és minden darab egyedi a fa mintázatának köszönhetően, másrészt mivel a legtöbb esetben borovi fenyőből készül, a hőszigetelő képessége vetekszik a műanyagéval. Emellett tartós is a fenyő gyantatartalmának köszönhetően, és az idő csak patinássá teszi, szemben a műanyag karcolódásaival, amik nem csak, hogy nem esztétikusak, de egy mélyebb karcból könnyedén lehet repedés, ami magával vonz több problémát is: javíttatás, súlyosabb esetben csere, és amíg ez nem történik meg, addig az ablak hőszigetelő képessége drasztikusan csökken.

Sokan azért nem választják a fa nyílászárók gyárttatását, mert tartanak attól, hogy a fa vetemedik, torzul, és a javítása magas összeget emészt fel. Ez ellen két érvet is fel lehet sorakoztatni: egyrészt a fát a felhasználás előtt alaposan kiszárítják és kezelik, hogy az ilyen jellegű problémák fel se merülhessenek, másrészt érdemes belegondolni, hogy régebben minden nyílászárót fából gyártottak, ezek nagy többsége még ma is a helyén van, nem ritkán 50 éve, és hozzáértők kezei közé kerülve még mindig felújítható!

Ha meggyőztük, hogy a fa nyílászárók gyártása nem idejétmúlt, akkor ismerje meg cégünket, a Mizse Masters Építőipari Kft.-t! Nem csak fa nyílászárók gyártásával foglalkozunk, de régi fa ablakok és ajtók felújításával is, emellett pedig számos szolgáltatással állunk ügyfeleink rendelkezésére; tájékozódjon a www.mizsemasters.hu címen elérhető weboldalunkon! Kérdése lenne? Tegye fel nekünk a 06-30-743-2974-es telefonszámunkon, vagy írjon a mizseizoli@gmail.com e-mail címünkre!

ugrás az oldal tetejére