A zsindelyes tető előnyeiről

A legegyszerűbb megoldás nem minden esetben a legelőnyösebb, ám van néhány terület, ahol mindenképp érdemes a legegyszerűbbet választani, mert jobbat úgysem találhatunk. A tetőfedés például ilyen: a zsindelyes tető a lehető legkedvezőbb tulajdonságokkal rendelkezik, és emellett még számos más előnye is van, amiket érdemes átvenni!

A zsindelyes tető előnyeit két részre oszthatjuk: a felhasználói, illetve az építői oldalra. Lássuk először az utóbbit, méghozzá a tető építésének kezdeteitől. A tetőszerkezet egy súlyos építmény, vastag és erős gerendákból, illetve alapvetően hozzá tartozik a falazat is, hiszen ez támasztja alá. Az egész tetejére kerül a fedőanyag, ami a hagyományos utat követők számára a tetőcserép, szintén tekintélyes súllyal. A végeredmény egy stabil szerkezet, ami bármit kibír, cserébe több tonnát nyom, és a költsége is tetemes. Annak, aki szeretné a legköltséghatékonyabb megoldást megtalálni, ez nem opció.

Ezzel szemben a zsindelyes tető könnyű, tehát nem csak a vaskos gerendákat, de a vastag falakat is elhagyhatjuk, így nagyobb lehet a ház hasznos alapterülete. A zsindelyt ráadásul lényegesen könnyebb felhelyezni a tetőre, mint a cserepeket, a formázása is egyszerű, hiszen csak egy olló kell hozzá – igaz, abból egy erősebb fajta –, és mivel hajlékony, komplexebb alakzatok fedésére is alkalmas, mint a hagyományos tetőcserép.

A felhasználók, azaz a tulajdonosok szemszögéből nézve a zsindelyes tető legnagyobb előnye az alacsony ár, ami viszont nem megy a minőség rovására. Emellett a zsindely ugyanúgy tökéletes vízzárást tesz lehetővé, mint az egyéb tetőfedő anyagok, azonban formára, színre és mintázatra sokkal változatosabb, vagyis nem csak tökéletesen látja el a feladatát, de még az ingatlan esztétikai értékét is növeli!

Ha meggyőztük, és Ön is zsindelyes tetőt szeretne a házára, akkor keresse fel cégünk, a G&É Works Kft. weboldalát, amit a www.zsindely.com címen érhet el, és válogasson kínálatunkból! Amennyiben kérdése lenne a zsindelyekkel kapcsolatban, keressen bennünket a 06-1-425-0034-es telefonszámunkon, vagy írjon az info@zsindely.com e-mail címünkre!

ugrás az oldal tetejére