Sokan azt gondolják, hogy egy épület szigetelése kizárólag azért fontos, mert általa alacsonyabb fűtésszámlával lehet számolni a tél folyamán, holott ez koránt sincs így. Több ok is van, ami miatt fontos kialakítani egy épület szigetelését; lássuk ezeket!

Az épületszigetelés a ház belső tereit védi a külső időjárási viszonyoktól, ám ez nem csupán a téli hidegre, hanem a nyári hőségre is vonatkozik! Egy szigetelt épületben – azonos viszonyok, azaz a légkondicionáló mellőzése mellett – akár tíz fokkal is hűvösebb lehet, mint egy olyanban, aminek nincsenek szigetelve a falai, illetve a födémje. Aki járt már régebbi építésű tetőtérben, az tudja, miről beszélünk!

Az épület szigetelését tehát nem szabad évszakhoz kötni; a téli hidegben épp olyan fontos, mint a nyári, napsütéses és forró időszakban, hiszen nem csak a fűtés tud komoly számlákat produkálni, hanem a légkondicionáló berendezés használata is, ha pedig nincs az épületben klíma, akkor kibírhatatlan kemenceforróság alakul ki, amiben képtelenség megmaradni.

Lényeges, hogy az épület szigetelését nem csupán a falak esetében kell elvégezni, hanem a tetőtérben is. A födém és a tető szigetelése szintén hozzátartozik a teljes védelem kialakításához, az utóbbi pedig akkor kihagyhatatlan, ha a tetőteret szeretnénk lakótérként hasznosítani. Elképzelhetetlenül meleg tud lenni egy szigeteletlen cseréptető alatt, és mivel a kiégetett agyag napokig hűl a kemence elhagyása után, el lehet képzelni, hogy milyen forróságot áraszt egy napsütéses, nyári nap végén, sőt, egész éjjel!

Ha az Ön házán még nincs megoldva az épületszigetelés, akkor cselekedjen mihamarabb, hiszen közeleg a nyár; keresse Tiszavölgyi Csabát! Vállalkozásom hosszú évek óta foglalkozik különféle épületek szigetelésével, fő területem pedig a cellulóz hőszigetelés, amit legtöbbször befúvásos technológiával építek be. Tevékenységemről részletes információt a www.szigetelescelluloz.hu címen elérhető weboldalamon talál, és ha kérdése lenne, arra is szívesen válaszolok, ha felveszi velem a kapcsolatot. Hívja a 06-70-7011479-es telefonszámomat, vagy írjon az info@celluloz-hoszigeteles.hu e-mail címemre!