Magyarországon a fém nyílászárók még nem túl elterjedtek, mert általában újabb fára, vagy műanyagra cseréljük régi ablakainkat. Pedig van egy harmadik alternatíva is, ha ajtó- és ablakcsere előtt állunk, mégpedig a fém nyílászárók!

A fém nyílászárók legnagyobb előnye a hosszú élettartam és stabilitás, de persze a fém ablakok és ajtók esetében sem szabad a legolcsóbb kategóriából válogatni, mert könnyen silányabb minőségű terméket vásárolhatunk. Ha szeretnénk egy megbízható, jó hőszigetelést garantáló és a dizájn szempontjából is tökéletes nyílászárót választani magunknak, érdemes alaposan megfontolni a döntést.

A fém nyílászárók kapcsán tévhit, hogy lakóházakra nem használhatóak, sokaknak okoz ugyanis problémát az ipari hatású, fémes megjelenés, azonban a mai otthonokban mindez inkább divatosnak hat, hiszen az indusztriális lakberendezési stílus az utóbbi évek nagy slágere. A natúr téglafalak, súlyos fa- és bőrbútorok, valamint a haranglámpák mellett egy fém nyílászáró nem hat idegennek, sőt, a többi ablaktípus egy ilyen otthonban elképzelhetetlen. Ám, ha nem ez az a stílusirányzat, amit követni szeretnénk, akkor a fémes felületek bevonatolhatóak, sőt, akár fa hatásúak is lehetnek, vagyis bármilyen stílushoz képesek igazodni.

A fém nyílászárók előnyei közé sorolhatjuk még a remek hangszigetelő képességet, emellett nem kell tartanunk az időjárástól, a rozsdától és a sérülékenységtől sem, sőt, a fához képest lényegesen kevesebb karbantartást igényelnek, tehát ugyanazok a teendők vele, mint egy műanyag ablakkal, vagy ajtóval. Ez az általános tisztítás mellett kimerül a zárszerkezet olajozásában és a tömítőgumik ápolásában.

Cégünk, a Baliner Bt. többek között fém nyílászárók forgalmazásával is foglalkozik, melyekről a www.baliner.hu címen elérhető weboldalunkon olvashat bővebben! Kérjen ingyenes helyszíni felmérést és árajánlatot a 06-70-433-6348-as és a 06-70-433-6349-es telefonszámaink egyikén, vagy írjon nekünk az info@baliner.hu e-mail címünkre!