Ha építkezünk, akkor előbb, vagy utóbb el kell döntenünk azt is, hogy milyen legyen a beltéri ajtó: felhívja-e magára a figyelmet, vagy épp ellenkezőleg, simuljon bele a környezetébe? Nem mindegy ugyanis, hogy milyet választunk, hiszen az ajtó nem csupán térelválasztó funkciót lát el, de dekorációs szerepe is van, és mivel nap, mint nap többször is használjuk, a minősége, illetve a strapabírósága is fontos szempont. A dekorfóliás beltéri ajtó csupán az egyik lehetőség a sok közül, de érdemes alaposabban is megismerni, mert számos előnnyel rendelkezik.

A dekorfóliás beltéri ajtó alapanyaga ugyanúgy a fa, ahogy régi ajtóké, ám egész más módon használják azt fel. Ebben az esetben nem tömör fa az ajtó anyaga, az csupán a vázát adja, amit papírrács betéttel töltenek ki, farostlemezzel, más néven MDF lappal zárnak le, majd ezt borítják a vásárló igényei szerinti dekorációs műanyag fóliával. Ennek a kialakításnak számos előnye van: egyrészt a tömör fa rendkívül súlyos, nehezebb mozgatni, és a falra illetve a tokozásra is komoly terheket ró; érdemes csak a régi, lógó ajtókra gondolni. A dekorfóliás beltéri ajtó ezzel szemben könnyű, a tömör fa ajtó súlyának nagyjából a 20-25%-át teszi ki. Egy másik komoly előny a kialakításból fakadó árcsökkenés, ami ebben az esetben nagyjából a súlyhoz aránylik, vagyis egy ilyen ajtót elképesztően alacsony áron lehet beszerezni a többihez képest. A harmadik előny pedig a személyre szabhatóság, ugyanis dekorfólia számtalan színben és mintázattal szerezhető be, így az ajtók színének és mintájának megválasztásában szinte nincsenek is határok.

A dekorfóliás beltéri ajtókat többnyire fa mintázattal, vagy egyszerű fehérben szokták megvásárolni; az előbbi az ajtó dekorációs szerepét emeli ki, míg az utóbbi belesimul a környezetébe, és láthatatlanul végzi a feladatát.

Amennyiben dekorfóliás beltéri ajtót szeretne vásárolni, tekintse meg cégünk, az Ablaktherm Kft. kínálatát. Nálunk nem csupán egyszerű, egybefüggő felületű ajtók közül választhat, hanem különféle üvegezett megoldásokkal is állunk a rendelkezésére, és a színek, illetve mintázatok tekintetében is bőségesek a lehetőségek. Látogassa meg weboldalunkat a www.akciosablak.hu címen, és ha kérdése van, tegye fel nekünk a +36-29-354-856-os, vagy a +36-70-360-6168-as telefonszámon, illetve az info@akciosablak.hu e-mail címen!