A napkollektor-rendszer összeállításához, illetve az esetleges javításokhoz többféle segédanyagra van szükség, így például solar szigetelésre, vagy solar tartályokra is. Mindegyik kiemelten fontos a tartós és üzembiztos működés szempontjából, bár ugyanez elmondható gyakorlatilag bármelyik segédanyagról.

solar tartály szerepe a nyomáskiegyenlítés, ezért tágulási tartályként is szokás hivatkozni rá. Fontos, hogy a napkollektorok nem azonosak a napelemekkel; az előbbiek a meleg víz előállítására szolgálnak, az utóbbiak pedig elektromos áram termelésére. A meleg víznek nagyobb a térfogata, mint a hidegé, ami komoly problémákat okozhat a rendszerben, a solar tartály segítségével azonban megelőzhetőek a meghibásodások, hiszen elegendő helyet hagy a gőznek, ami így nem feszíti szét a napkollektor-rendszer csöveit. A solar tartályok rendkívül ellenállóak, aminek köszönhetően a napkollektorokban megtalálható, glikolt tartalmazó, fagyálló folyadékok semmilyen problémát nem képesek okozni.

solar szigetelés szerepét talán nem is kell magyaráznunk: a csövekben áramló meleg víz hőmérsékletének megtartásáért felelős. Mivel a napkollektor-rendszereket télen is üzemeltetjük, ilyenkor is szükség van az egyenletes hőmérséklet megtartására. Ennek érdekében a solar szigetelések korszerű technológiával készülnek, és hatékonyak a hő megtartásában.

Amennyiben szeretne napkollektor-rendszert kiépíteni az otthonában, a solar tartályt és a solar szigetelést vásárolja meg cégünktől, az Idomok Kft.-től! Nálunk a legkiválóbb minőségű napkollektor-segédanyagokat találhatja meg, amelyeket ráadásul igen kedvező áron kínálunk minden kedves vásárlónknak, így Önnek is megéri nálunk beszerezni a solar tartályokat, illetve a solar szigetelést. Ha szeretne többet is megtudni termékeinkről, keresse fel weboldalunkat, amelyet a www.idomok.hu címen találhat meg!

Ha kérdései lennének a solar tartályokkal, illetve a solar szigetelésekkel kapcsolatban, vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén: az idomok@idomok.hu e-mail címen, vagy a +36-1-292-00-81-es telefonszámon!