A ház falainak vizesedése rengeteg probléma forrása, ezért, ha erre utaló jeleket észlelünk, haladéktalanul gondoskodni kell a vízszigetelésről. Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy időben kell cselekedni, ugyanis a kellemetlen jelenség nem múlik el magától, sőt, idővel egyre súlyosabbá válik, és nem csak a ház szerkezetére, hanem a lakók komfortérzetére és egészségére is negatív hatással bír. Az utólagos vízszigetelésnek több módja van, történhet vegyi úton, valamint mechanikusan is. Utóbbi eljárás az acéllemezes szigetelés, ami a megmegbízhatóbb megoldást kínálja. Mit érdemes tudni erről?

Az acéllemezes szigetelés kulcsa benne foglaltatik a módszer nevében, ugyanis egy speciális, hullámosított acéllemez használatával lehet kialakítani a ház új szigetelését. A lemezt vízszintesen, meghatározott helyen préselik a falba a szakemberek, ami képes útját állni a vizesedésnek, de az agresszív sókkal szemben is ellenáll. Az acéllemezes szigetelés tartós és megbízható megoldás, hiszen a víz nem tud többé felszivárogni a kapillárisokon keresztül. Fontos megemlíteni, hogy az acéllemezes szigetelés minimális bontással jár, mivel el kell távolítani a vakolatot abban a síkban, ahova a lemez kerül, ez azonban nem nagy ár, ha figyelembe vesszük, hogy évtizedekre megoldottnak tekinthetjük a problémát.

A szigetelést megelőzően a szakemberek minden esetben helyszíni szemlét végeznek, amely során tájékoztatást tudnak adni a várható acéllemezes szigetelés árakról is, így a tulajdonosok számára is könnyebb tervezni. Az eljárás egyaránt alkalmazható tégla, laza szerkezetű vályog és vert falaknál, és egy átlagos ház esetében 1-2 napot vesz igénybe.

A Bonasi Szig Building Kft. szakértőire számíthat, ha szeretné hosszú távra megoldani a falak vizesedésével járó problémát! Látogasson el www.bonasi.hu weboldalunkra, ahol tájékozódhat cégünkről és az acéllemezes szigetelés részleteiről, amennyiben pedig igénybe venné szolgáltatásunkat vagy kérdése lenne, várjuk megkeresését a +36-70-520-6663-as telefonszámon, illetve az info@bonasi.hu e-mail címen!