Egy otthon fenntartása nem csak a tulajdonosok pénztárcáját terhelheti, hanem a környezetre nézve is igencsak károsan hathat. Ennek megfelelően mindenkinek érdemes megismerkednie a korszerű technológiai lehetőségekkel, melyek gazdaságos és környezetkímélő megoldást kínálnak. Egyre többen alkalmaznak otthonukban olyan berendezéseket, melyek megújuló energiából táplálkoznak, ilyen a hőszivattyú is. A hőszivattyúk lényegében a nap tárolt hőjéből nyernek energiát, melynek köszönhetően képesek kiváltó a hagyományos energiaforrásokat. A berendezések három csoportra oszthatóak hőforrás szerint, léteznek levegő-levegő, víz-víz, valamint levegő-víz hőszivattyúk. Nézzük, milyen érvek szólnak az utóbbi típus mellett!

levegő-víz hőszivattyúk működése úgy néz ki, hogy a külső levegőből nyerik a hőt, amit a víznek adnak át. Ezeknek a berendezéseknek a legnagyobb előnye az egyszerűség, nem csak a működést tekintve, hanem a telepítést illetően is. Új építés esetén a levegő-víz hőszivattyú telepítése kedvezőbb, mint a komplett gázvezeték rendszer kiépítése, és a kéményépítéssel járó költségeket is meg lehet spórolni. A levegő-víz hőszivattyúk túlnyomó többsége a melegvíz előállítás mellett fűtésre, valamint hűtésre is alkalmas, ezek a berendezések tehát teljes körű megoldást nyújtanak a tulajdonosoknak. A vásárlásnál fontos szempont a megbízhatóság, de ügyelni kell a teljesítményre is, hiszen a levegő-víz hőszivattyú csak akkor tudja beváltani a hozzá fűzött reményeket, ha az ingatlan sajátosságainak megfelelően van kiválasztva.

Szeretne többet megtudni a levegő-víz hőszivattyúk működéséről és előnyeiről? Ha az Ön számára is fontos, hogy otthona a lehető legkevésbé terhelje a környezetet, ugyanakkor a számlákon is szeretne spórolni, ismerkedjen meg az A-Klíma Kft. ajánlataival! Nézzen körül www.a-klima.hu weboldalunkon, ahol tájékozódhat termékeinkről, és ha bizonytalan a választásban, kérje bátran szakértőink segítségét! Várjuk megkeresését elérhetőségeink egyikén, a +36-70-243-6998-as telefonszámon, valamint az info@a-klima.hu e-mail címen!