Már csak néhány hét van hátra a télből, így bizonyára nem várat sokat magára a tavasz sem. Ilyenkor már érdemes egy kicsit elkezdeni tervezgetni a kertrendezést, illetve, hogy ültetünk-e valamit az erkélyre, teraszra, és ha igen, mit. Ha megvannak a tervek, akkor már csak azt kell leellenőriznünk, hogy minden eszköz rendelkezésünkre áll-e a megvalósításukhoz. Az erkélyek, teraszok csinosításához például mindenképp szükség lesz néhány balkonládára.

balkonládákba ültethetünk muskátlit, petúniát, de kedvelt a balkon aranya, a kevés gondozást igénylő fukszia és a nyári viola is. Ezek a színes virágok üde színfoltjai lesznek a mindennapoknak, és szebbé varázsolják a kilátást. Azonban az utóbbi időkben egyre népszerűbbé váltak a balkonládákba ültetett haszonnövények is. Az erkélyen, teraszon jól érzi magát a koktélparadicsom, a futóeper, a paprika, de még a zöldborsó is. Ezek a növények finom termésükkel hálálják meg az emberi gondoskodást, így öröm velük foglalkozni. Sokan előszeretettel használják a balkonládákat különféle fűszernövények termesztésére is.  Ha napos helyet tudunk nekik biztosítani, akkor jó választás a bazsalikom, a kapor, az oregáno vagy a levendula, ha pedig inkább árnyékot kedvelő növényre van szükség, akkor a menta vagy a petrezselyem jelentheti az ideális megoldást. Érdemes arra is figyelni, hogy bizonyos növények jól érzik magukat együtt, míg mások „ütik egymást” és kipusztulnak egymás társaságában. A bazsalikomot például kifejezetten ajánlott a koktélparadicsom mellé ültetni a balkonládában, ugyanis elriasztja a paradicsomokat megrágó poloskákat.

balkonládák annak is lehetőséget adnak egy kis kertészkedésre, akinek nincsen saját kertje, de szeret növényekkel foglalkozni, gondoskodni róluk. Amennyiben felkeltettük érdeklődését, és úgy döntött, hogy beszerez néhány balkonládát, látogasson el a www.bandyplastics.hu oldalra, ahol megtekintheti cégünk választékát! Ha kérdése van termékeinkkel kapcsolatban, akkor pedig forduljon hozzánk bizalommal a +36705945105-ös telefonszámon vagy az info@bandyplastics.hu e-mail címen!