Az ablakcsere rengeteg ingatlanban vált időszerűvé. Sajnos sok olyan lakás, illetve ház van, aminek a nyílászárói már nem szigetelnek jól, és már nem is igazán lehet őket megjavítani. Sokan attól félnek azonban, hogy az ablakcsere egy megfizethetetlen dolog, de a házfelújítási támogatás 2021 pályázatnak köszönhetően most több ember számára vált elérhetővé. Hogy mi is ez pontosan? Nézzük!

A házfelújítási támogatás 2021. január 1-től 2022. december 31-ig igényelhető. A támogatást a legalább egy gyermeket nevelő családok vehetik igénybe, akár házaspárok, élettársak és egyedülálló szülők is. Fontos, hogy az igénylők köztartozásmentesek legyenek és, hogy legalább az egyik igénylő rendelkezzen minimum 1 éve folyamatosan társadalombiztosítással, amiben nem volt 30 napnál hosszabb megszakítás. A támogatás összege a számlával igazolt felújítási költségek 50%-a, de legfeljebb 3 millió forint lehet, így maximálisan 6 millió forintos felújítás esetén használható ki.

A házfelújítási támogatás utólag kerül kifizetésre. Rendkívül sokoldalú programról van szó, többek között igényelhető ablakcserére is, így a műanyag nyílászárók cseréje most nagyon kedvező feltételekkel oldható meg. Természetesen a belső nyílászárókra is vonatkozik a támogatás, ezért az arra jogosultak a régi, elöregedett beltéri ajtókat is korszerű műanyag ajtókra cserélhetik.

Fontos, hogy a házfelújítási támogatás igénybe vételéhez minden költséget számlával kell igazolni. A kiadások 50%-a lehet anyagköltség, illetve munkadíj, a pályázat pedig benyújtható elektronikus felületen, postai úton, vagy személyesen a Kormányablaknál is.

Amennyiben úgy döntött, hogy a házfelújítási támogatásnak köszönhetően most Ön is belevág az ablakcserébe vagy új műanyag ajtókat vásárol, a legjobb helyen jár! Látogasson el a www.movatherm.hu honlapra, ahol bővebb információt talál cégünkről! Ha kérdése van vagy árajánlatot szeretne kérni, keressen minket bizalommal a +36 96 234 090-es telefonszámon vagy írjon nekünk a movatherm@gmail.com e-mail címre!