A sokak számára nagy segítséget jelentő otthonteremtési program kibővült, a legújabb lehetőség pedig nem más, mint a lakásfelújítási támogatás. Ez röviden összefoglalva úgy néz ki, hogy pozitív elbírálás esetén a felújítást érintő költségekből hárommillió forintot, de maximum a teljes összeg 50%-át átvállalja az állam. A támogatást 2021 februárjától lehet igényelni, sok egyéb mellett olyan munkálatok esetén, mint amilyen a sokakat érintő nyílászáró csere.

Az ablakcsere rengeteg előnnyel jár, az úgy nyílászárókra jellemző kiváló hőszigetelőképesség ugyanis azt jelenti, hogy a szobák nem lesznek többé huzatosak, ezzel pedig a fűtés költségén is spórolni lehet. A jó záródás miatt azonban az új ablakok beépítése egyben azt is jelenti, hogy a lakásban megnövekedik a páratartalom. Mivel jár ez a jelenség?

Az ideális páratartalom a lakásban 40-60% között mozog, és amennyiben ezt meghaladja a mért érték, az hosszú távon olyan kellemetlenségekkel járhat, mint a penészesedés. A penész megjelenése nem csupán elcsúfítja a lakást, hanem a lakók egészségére nézve is káros, mindez azonban megelőzhető páramentesítő készülék használatával. A készülék a falszárítás terén is jó szolgálatot tesz, alkalmazásával tehát minden szempontból komfortosabbá tehető az otthon.

Amennyiben Téged is érdekel a lakásfelújítási támogatás, és szeretnéd lecserélni a régi ablakokat, érdemes előrelátónak lenned! Ha szeretnél tájékozódni a páramentesítő készülékek lehetőségeiről, fedezd fel a Levegőshop webáruházát! Nálunk többféle készüléket is találhatsz ahhoz, hogy az új ablakok beépítése után is biztosítva legyen az ideális páratartalom a lakásban, és ne kelljen penészesedés miatt aggódnod. Termékeink mind megbízható megoldást kínálnak, de praktikum és stílus tekintetében sem maradnak el.

Látogass el a www.levegoshop hu weboldalra, és böngéssz bátran kínálatunkban! Amennyiben szeretnéd a segítségünket kérni a választásban, esetleg egyéb kérdésed lenne, forduljon hozzánk bizalommal a +36-70-408-3613-as telefonszámon vagy az info@levegoshop.hu e-mail címen!