A kertépítés terén rengeteg különféle lehetőség van, melyek közül kétségkívül a kerti tó az egyik legizgalmasabb megoldás. A tavacska egyedi hangulattal ajándékozza meg a tulajdonosokat, hiszen amellett, hogy gyönyörű látványt nyújt, nyugalommal tölti meg környezetét. Ám ahogy minden más, a kerti dísztó építés is csak akkor váltja be a hozzá fűzött reményeket, ha okos tervezés előzi meg. Sokféle szempontot kell mérlegelni, ezért az alábbiakban szeretnénk egy kis segítséget nyújtani, hogy mire ajánlott figyelni!

A kerti tó építés első és egyben legfontosabb kérdése az elhelyezkedés. Természetes, hogy olyan helyet érdemes választani, ahol gyakran megfordulnak a tulajdonosok vagy ami jól látszik akár a teraszról is. A díszhalak, valamint a tavat körülvevő növények védelme érdekében nem jó, ha folyamatosan erős napsütésnek van kitéve a tó, míg akkor, ha fák szolgáltatják az árnyékot, a vízbe hulló levelek okozhatnak nehézséget. Szintén alaposan meg kell fontolni a kerti dísztó építés előtt, hogy mekkora az a méret, ami jól mutat. A túl kicsi tó nem tud érvényesülni egy nagyobb kertben, míg a túl nagy elveszi a természetes hatás varázsát. A tavacska akkor lesz igazán szép, ha illeszkedik a környezetébe, ezért a tervezésnél mindenképpen érdemes figyelembe venni az uralkodó stílust. Végül, de nem utolsó sorban tanácsos még a kerti tó építés előtt végiggondolni, hogy milyen kiegészítő elemek mutatnak majd jól az adott környezetben. Egy kis híd, szökőkút vagy világítás fokozza a hatást, ezeket azonban célszerű a tóval együtt kiépíteni, ezért ez is a tervezés fontos része.

Ha érdekli a kerti dísztó építés, a Donafer csapatánál jó helyen jár! Szakszerűen, precízen végezzük munkánkat, és kreatív ötletekkel is szívesen segítjük a tervezést. Amennyiben szeretne bővebben tájékozódni, látogasson el a www.donafer.hu weboldalra, ahol cégünkről és a kerti tó építés lehetőségeiről is olvashat! Kérje bátran ajánlatunkat, várjuk megkeresését a +36-30-231-8898-as telefonszámon és a donafer02@gmail.com e-mail címen!