Természetes, hogy egy olyan berendezés esetében, mint amilyen a fűtést szolgáltató cserépkályha, hosszú távra terveznek az érdeklődők. A tervezés során éppen ezért rengeteg különféle szempont merülhet fel, melyek mindegyikét alaposan mérlegelni kell annak érdekében, hogy a tüzelőberendezés minden igénynek eleget tegyen. Nem hagyható figyelmen kívül többek között a cserépkályha építés anyagi vonzata sem, ám ebből a megközelítésből is többféle alternatíva van.

Dönthetnek bontott és új cserépkályha mellett a tulajdonosok, ami lényegében a berendezés burkolatául szolgáló csempék állapotára vonatkozik. Az alábbiakban áttekintjük, mire lehet számítani az egyik, illetve a másik esetben!

A bontott cserépkályha legnagyobb előnye a kedvező árban rejlik, az új csempéknél jóval alacsonyabb áron lehet beszerezni a bontott változatokat. Ebben az esetben azonban lehet figyelmen kívül hagyni, hogy a használatból adódóan a csempék jelentősen veszítenek esztétikai értékükből, színük és mintázatuk sem lesz olyan, mint az újaknak. Bontott cserépkályha választása esetén a csempék anyagminőségére is ügyelni kell, hiszen az állapotuk sem ér fel az újakéval, ha könnyen repednek és törnek, nem megfelelő a szilárdságuk, akkor kockázatos használni őket. Amennyiben a bontást követően valamelyik csempéről kiderül, hogy nem alkalmas a használatra, szinte lehetetlen ugyanolyan elemet találni a helyére.

Ezzel szemben az új cserépkályha, bár magasabb árfekvést képvisel, mint a bontott, teljes mértékben az egyedi igényekre szabható. A forma- és színvilág tekintetében sem kell kompromisszumot kötni, hiszen minden szempontból a környezethez és a tulajdonosok ízléséhez igazítható a berendezés stílusa. Akkor sincs probléma, ha valamelyik csempe cserére szorul a későbbiekben, hiszen az elemek pótolhatóak, így megőrizhető a tökéletes látvány.

Ön már tudja, hogy a bontott vagy az új cserépkályha érdekli? A Kályhacsempe Manufaktúra Kft. termékpalettáján olyan különleges darabok kaptak helyet, melyek között biztosan megtalálja a tökéletes megoldást! Nézzen körül a www.kalyhacsempemanufaktura.hu weboldalon, és ha már tudja, mire van szüksége, lépjen velünk kapcsolatba a +36-92-510-235-ös telefonszámon vagy az info@kalyhacsempemanufaktura.hu e-mail címen!