Sokan életük minden területén tudatosságra törekednek, így otthonuk berendezését sem bízzák a véletlenre. Számtalan lakberendezési elv mentén lehet kialakítani az enteriőrt, melyek közül a nyugati világban is egyre nagyobb teret nyer a kínai hagyományokon alapuló feng shui. Eszerint a minket körülvevő környezet szoros összefüggésben áll azzal, hogy hogyan alakul az életünk, ezt pedig meglepő módon a kandalló építés is képes befolyásolni!

A feng shui lényege, hogy tökéletes harmóniát teremtsünk otthonunkban, melynek kulcsa, hogy a tűz, a víz és a föld elemek egyensúlyára törekszünk. A lakásban helyet kapó berendezési tárgyak mind besorolhatóak valamelyik elem területéhez, és nem szabad hagyni, hogy bármelyik uralkodó szerephez jusson. A manapság oly népszerű üvegfelületek, valamint a minden otthonban egyre nagyobb számban jelen lévő elektromos eszközök mind a víz elemhez sorolhatóak. Ezt tudja ellensúlyozni a kandalló, ami egyértelműen a tűz elemhez kapcsolódik.

A tűz látványát és az érzést, ami akkor jár át minket, amikor a táncoló lángnyelveket figyeljük, semmi sem tudja helyettesíteni. A feng shui szerint a tűz maga az életenergia, ennélfogva kandalló nélkül az otthon is sivár és élettelen marad. A harmonikus családi élet záloga, hogy az otthon középpontjába egy olyan különleges és szimbolikus jelentéssel bíró berendezési elem kerül, mint amilyen a kandalló.

A feng shui remek irányt tud adni az otthon berendezéséhez, de érdemes néhány gyakorlati jellegű kérdést is mérlegelni a kandalló építés előtt. Természetesen nem csak a kandalló helyének kiválasztása fontos, hanem az is, hogy pontosan milyen berendezés kerül a lakásba. Azok számára, akik szeretnék élvezni a tűz magával ragadó látványát, ugyanakkor maximális hatásfokra és biztonságra vágynak, a zárt tűzterű kandalló ajánlott.

Ha Önnek mindemellett az is fontos, hogy a kandalló stílusa tökéletesen illeszkedjen környezetébe és eleget tegyen az ízlésének, ismerkedjen meg a Kályhacsempe Manufaktúra Kft. ajánlataival! A www.kalyhacsempemanufaktura.hu weboldalon mindent megtudhat a kályhacsempék izgalmas világáról és lehetőségeiről, amennyiben pedig kérdése lenne, hívja a +36-92-510-235-ös telefonszámot vagy írjon üzenetet az info@kalyhacsempemanufaktura.hu e-mail címre!