Konténeres gyümölcsfa, a biztos választás

Lassan beköszönt az ősz, ez pedig a legkiválóbb időszak azok számára, akik szeretnének gyümölcsfát ültetni kertjükbe. A saját gyümölcsfa számtalan előnyt és lehetőséget tartogat a tulajdonosok számára, a vásárlás előtt azonban célszerű alaposan tájékozódni. Fontos tudni, hogy a választás ilyenkor nem csak a fajtára vonatkozik, hanem abban is döntést kell hozni, hogy szabadgyökeres vagy pedig konténeres gyümölcsfa legyen. Egyre nagyobb népszerűségnek örvend az utóbbi változat, ezért a hagyományos szabadgyökeres mellett ezt is érdemes fontolóra venni!

A cserepes, vagy más néven konténeres gyümölcsfák lényegében előnevelt, a szabadgyökeres változatoknál idősebb példányok. Ez azt jelenti, hogy az így vásárolt növények nagyobbak és erősebbek, gyökérzetük fejlettebb, vagyis ezek a növények szinte biztosan megmaradnak. A konténeres gyümölcsfák árfekvésre is magasabb kategóriát képviselnek, a plusz kiadással azonban szinte biztosra vehető, hogy az ültetés a várt eredményt hozza. Szintén a konténeres gyümölcsfák mellett szól, hogy fejlettségük révén lényegesen hamarabb termőre fordulnak, őszi ültetés esetén a következő évben már számítani lehet arra, hogy gyümölcsöt hoznak.

Az ültetést illetően szintén jelentős különbség mutatkozik a szabadgyökeres és a konténeres változatok között. Míg előbbieket csak az őszi hónapokban, az első fagyokig, legközelebb pedig kora tavaszig szabad ültetni, addig egy konténeres gyümölcsfa az év bármely szakában ültethető, amikor nincs átfagyva a föld. Ennek ellenére az ősz mégis megmaradt a gyümölcsfa ültetés igazi szezonjának, ilyenkor ugyanis sokkal nagyobb választék érhető el a kertészetekben és gyümölcsfaiskolákban.

Ha úgy véli, hogy Önnek is a konténeres gyümölcsfa vásárlás jelenti a legjobb megoldást, most érdemes intéznie a beszerzést és az ültetést! Balogh Zoltán Faiskolája változatos kínálatot biztosít, melyben biztosan megtalálja azt a fajtát, amit elképzelt a kertjébe. Kattintson a www.baloghfaiskola.hu weboldalra, felmerülő szakmai kérdéseit pedig tegye fel bátran, rendelkezésére állunk a +36-30-361-0205-ös telefonszámon és az ujkigyosiaruda@gmail.com e-mail címen!

ugrás az oldal tetejére