Aki úgy dönt, hogy egy saját medencével teszi élvezetesebbé a nyári hónapokat családja és persze saját maga számára, annak bizony a karbantartással is foglalkoznia kell. Ősszel rendszerint végetér a fürdőszezon, és ilyenkor érkezik el a medence téliesítés ideje, amiről minden tulajdonosnak ajánlott gondoskodnia. Míg a puhafalú medencékkel ilyenkor annyi a teendő, hogy szétszerelt állapotban fagymentes, védett helyre kell helyezni, addig a kültéri merevfalú medencékkel komolyabb feladatok vannak. Hogyan néz ki a medence téliesítés, és milyen eszközöket, készítményeket érdemes beszerezni hozzá?

A legfontosabb tudnivaló, hogy télre nem kell leengedni a vizet, ez viszont azt jelenti, hogy nem csak a medencetestet és a gépészetet kell megóvni, hanem a vízről is gondoskodni kell. A szűrő berendezést ki kell tisztítani, vízteleníteni kell a csöveket, majd pedig lezárni a rendszert, ezzel megelőzhetőek a fagykárok a gépészetben. A víz viszont elkerülhetetlenül befagy, és ahhoz, hogy az ezzel járó térfogat növekedés ne a medence falát nyomja szét, fagytestek használatára van szükség. A fagytestek üreges műanyag testek, amiknek az alsó részén nehezék van. Ezeket X alakban kell elhelyezni a víz felszínén, így a víz az üreges részeket fogja összenyomni. Végül, de nem utolsó sorban szükség van téliesítő folyadék használatára is, ami a vízbe öntve, az utasítás szerint adagolva egészen tavaszig megőrzi a víz normál állapotát. A téliesítő folyadék megakadályozza a mikroorganizmusok elszaporodását, valamint meggátolja a vízkő képződést. Ha valamennyi felsorolt teendő készen van, téli takaróval kell fedni a medencét, és egészen tavaszig nincs vele egyéb tennivaló.

Ha Ön még nem vágott bele a medence téliesítés teendőibe, és szeretné beszerezni az ehhez szükséges kellékeket, a PGPLAST Kft. csapata rendelkezésére áll! Termékeinkkel gondoskodhat arról, hogy a medence még hosszú időn át szolgálja a családot és a tavasszal gond nélkül tudják használatba venni azt. Tekintse meg kínálatunkat a www.pgplast.hu weboldalon, és forduljon hozzánk bizalommal a +36-20-542-0672-es telefonszámon vagy az info@pgplast.hu e-mail címen!