Ülőgarnitúra hosszú élettartammal? Takarítson helyesen!

Az ülőgarnitúra, ami igazi bőrből készült, kényes bútor? Csak akkor kényes, ha nem tudja a tulajdonos, hogy mit szeret a bőr kárpit és mit nem!

Az ülőgarnitúra, ha valódi bőrből készül, valóban egy kicsivel több törődést és gondosabb odafigyelést igényel, mint mondjuk egy egyszerűbb, szövettel bevont bútor. A bőr élő, természetes anyag, jobban nyomot hagy rajta a használat, könnyebben sérül meg. Ezért fontos rendszeresen ápolni, nehogy kiszáradjon és inkább sokkal ellenállóbb maradjon. Az ápolás ellenére megtörténhet, hogy valami beszennyezi a bőr kárpitot, de pánikra semmi ok, az ülőgarnitúra tisztítható! Nézzünk néhány módszert és eszközt arra, hogyan lehet hatékonyan és egyben kíméletesen tisztítani a bőr kárpitos ülőgarnitúrát!

A bőr ülőgarnitúra tisztításának kettős célja van, egyrészt eltüntetni a bőrön keletkezett foltot, szennyeződést, mindezt pedig úgy kivitelezni, hogy ne a bőr kárpit lássa a kárát. Az ülőgarnitúra felületéhez a megfelelő tisztítószer használatára van szükség. Jó választás például a természetes összetevőjű, a bőrt puhító, vegyszermentes, speciális, bio termék. A szintetikus szereket felejtsük el, mert e bennük található felületaktív anyagok roncsolják a bőr kárpit szerkezetét és repedéseket okoznak. Jó lehet a glicerin a zsírosabb foltokra vagy a szódabikarbóna. Érdemes egy kis részen letesztelni a kiválasztott szert a biztonság kedvéért. A tisztításhoz csakis puha anyagot használjunk, nehogy a dörzsöléssel is kárt tegyünk a bútorban! Fontos az is, hogy kerüljük a túl sok nedvességet!

A LederLand bútorokat forgalmazó cége óriási kínálattal várja a bőr bútorok szerelmeseit! A www.lederland.hu webcímen a teljes kínálatról átfogó képet kap minden érdeklődő. Keresse bizalommal a kollégáinkat, amennyiben valamelyik bútor megtetszett Önnek és szeretné a nappalijában, irodájában látni! A nálunk forgalmazott bútorokról kérjen további információkat a honlapon szereplő elérhetőségeken! A 36-30-629-7647 telefonszámon és az info@lederland.hu email címen vagyunk elérhetőek!

ugrás az oldal tetejére