A használati melegvíz készítés módja: HMV tároló vagy bojler?

A használati melegvíz készítés lehetőségei mindenkit foglalkoztatnak, aki gazdaságosan fenntartható, környezetbarát otthont szeretne teremteni magának. A szakmai kérdéseket illetően azonban mindig érdemes szakemberekre hagyatkozni, hiszen a megvalósítás módja olykor nem is olyan egyértelmű, mint amilyennek látszik.

Természetes, hogy mindenki kifizetődő megoldást keres, amikor korszerűsítésre kerül sor, az inverteres hőszivattyú és a hozzá tartozó HMV tároló pedig pontosan ezt tudja nyújtani. Mégis előfordulhat olyan eset, amikor a villanybojler lényegesen jobb módját kínálja a használati melegvíz előállításának. Miért?

A havi költségeket illetően a HMV tároló jelenti a gazdaságosabb megoldást, ám annak megvásárlása, beüzemelése, valamint az ahhoz kapcsolódó műszaki háttér kiépítése jelentős költséget jelent. Ezzel szemben a bojler kedvező áron szerezhető be, és sokkal kevesebb járulékos költséggel kell számolni a beüzemelés során is, viszont használata a villanyszámlán is nyomot hagy. A döntést alapvetően a háztartás melegvíz igényére érdemes alapozni, hiszen az dönti el, hogy hosszú távon melyik a legjobb megoldás.

Az anyagi vonatkozáson túl azonban érdemes egy másik irányból is megközelíteni a kérdést, ez pedig az inverteres hőszivattyú élettartama. Mivel a hőszivattyú nagyjából az év felében van hűtésre és fűtésre használva, körülbelül ugyanennyi időt lehet üzemen kívül, ha bojler látja el a használati melegvíz készítés feladatát, a kíméletes használat pedig meghosszabbítja az élettartamot.

Amennyiben Ön is korszerűsítést tervez otthonában, de bizonytalan az inverteres hőszivattyú kiválasztásában és a használati melegvíz előállítás módjában, ránk számíthat! Cégünk, az ESTÉ Credit Side Kft. segít megtervezni a rendszert, ami megbízhatóan, gazdaságosan tudja kiszolgálni az igényeket. Hőszivattyú kínálatunkkal, valamint szolgáltatásainkkal a www.chofu-hoszivattyu.hu  ismerkedhet meg közelebbről, ha pedig szeretne ajánlatot kérni, a +36-20-268-9757-es telefonszámon és a tibor.sulyok@gmail.com e-mail címen várjuk megkeresését!

ugrás az oldal tetejére