Sokan hajlamosak addig halogatni a feladatokat, amíg csak lehet. Ez azonban gyakran csak több problémát szül, főleg, hogyha például egy olyan műveletről van szó, mint a tetőszigetelés felújítása vagy javítása.

Hogy milyen problémákat okozhat a tetőszigetelés felújításának halogatása? 

1. Beázás

A tető szerkezetét folyamatosan időjárási hatások érik, mint például csapadék, szél, fagy, de a nyári forróság is nagy terhelésnek teszi ki. Ezek következtében az állapota folyamatosan romlik, míg végül a víz utat talál magának és beázik a tető. Ilyen esetben már nem csak a tető javításával kell foglalkozni, hanem a lakáson belüli kárelhárítással is. Szükség lehet új festésre, a víz tönkre teheti a parkettát, arról nem beszélve, hogy elektromos eszközök is áldozatul eshetnek. A lakás beázása nyilvánvalóan óriási probléma, amit a legjobb megelőzni.

2. Ha elmulasztja a karbantartást, nem fizet a biztosító

Kevesen tudják, de ha azért történik káresemény, mert elmaradt a szükséges karbantartás, akkor a biztosító nem fog fizetni. Ez vonatkozhat a tetőre is: ha azért ázik be a lakása, mert nem törődött a karbantartásával, vagyis a keletkezett sérüléseket nem javíttatta ki vagy nem újíttatta fel a szerkezetet, akkor a biztosító jó eséllyel nem fogja kifizetni a beázásból eredő károkat.

3. Veszély

Sajnos előbb-utóbb eljön az a pont, amikor a tető veszélyessé válik, ha nem tartják karban. A szél kisebb-nagyobb darabokat szaggathat ki belőle, melyek az utcára eshetnek. Ez súlyos balesetveszély, amit nem szabad megvárni!

A fenti problémák mindegyike igen súlyos gond, azonban elkerülhető. Ha szükséges, a tetőszigetelés felújítását iktassa be mielőbb, előzze meg a nagyobb bajt előrelátóan! Cégünk teljes körű szolgáltatással áll rendelkezésére.

Bővebb információért látogasson el a www.minosegitetoszigeteles.hu honlapra, ahol minden fontosat megtalál cégünkről! Ha pedig tovább kérdése van, keresse bizalommal munkatársainkat a 06 (20) 934 1490-es telefonszámon vagy az aquaszig@gmail.com e-mail címen!